• Nasu

Molkosan - vatsallasi on sitä ikävä

Päivitetty: 6. syys 2020

Tekstissä mainoslinkkejä, merkitty *-merkillä


Molkosan - vatsallasi on sitä ikävä

A. Vogel kertoo kirjassaan Luonto, paras lääkitsijä (uusintapainoksessa) olevansa vielä 84-vuotiaana varsin terve, elinvoimainen ja toimintakykyinen. Hänen mielestään siitä oli kiittäminen muun muassa kasvispainotteista ruokavaliota ja hengitysharjoituksia.


Tohtori A. Vogelin oma ruokavalio vaikutti kieltämättä mielenkiintoiselta.


Aamiainen

 • hedelmiä ja marjoja

 • mysliä, missä on myslisekoitusta, hunajaa, Sojaforce-jauhetta, kevytkermaa, marjoja tai raastettua omenaa, mahdollisesti myös 5-7 taatelia, aprikooseja, kirsikoita ja luumuja

 • täysjyväleipää voilla

 • Bambu-juomaa kermalla tai ruusunmarjateetä


Lounaus

 • tuoresalaatteja ja kypsytettyjä vihanneksia

 • salaatinkastike rahkasta, auringonkukkaöljystä ja *Molkosanista, mauksi esim. piparjuurta tai yrttejä

 • viljatuotteita, usein riisiä

 • piparjuuri- tai yrttirahkaa tai mietoa tuorejuustoa

 • Molkosanilla maustettua kivennäisvettä, minlä seassa saattaa olla punajuurimehua. Vaihtoehtoisesti viiniä.

 • Varsinainen pääruoka usein höyryssä esikypsytettyjä vihanneksia, joille ripotellaan juustoraastetta, yrttisuolaa ja yrttimausteita, ja sitten kypsytetään loppuun uunissa.


Päivällinen

 • Hedelmäsalaattia, hedelmiä ja marjoja sekä myslipuuroa. Vaihtoehtoisesti vihannessalaattia leivän kera, minkä päällä on rahkaa tai tuorejuustoa.

 • Palanpainikkeeksi Bambu-juomaa tai mietoa yrttiteetä.


Muistan joskus maistaneeni Molkosania, ja inhonneeni sen hapanta makua. Nyt taitaa kuitenkin olla aika tutustua uudelleen tuohon maitoheravalmisteeseen, mitä myydään useimmissa ruokakaupoissa Suomessa - ja lisäksi luontaistuoteliikkeissä, apteekeissa ja muissa hyvinvointialan yrityksissä.Molkosan hoitaa vatsaa ja tehostaa suolen toimintaa

Molkosan ei ole mikään turha litku.


Molkosan:

 • hoitaa vatsaa ja tervehdyttää suoliston bakteerikantaa

 • saattaa auttaa painonhallinnassa (suoliston bakteerikannalla vaikutusta lihomistaipumukseen)

 • parantaa suolen toimintaa ja ehkäisee ilmavaivoja sekä ummetusta

 • lisää hyvää oloa ja jaksamista

 • vähentää makeanhimoa


Molkosanin terveysvaikutukset johtuvat sen poikkeuksellisesta maitohappokoostumuksesta: Molkosanin sisältämistä maitohapoista 95% on hyödyllistä L+-maitohappoa. Se osallistuu soluaineenvaihduntaan esimerkiksi synnyttämällä kylläisyyden tunteen ja vaikuttamalla ruoansulatukseen.


Luomumaidon herasta valmistettu Molkosan aamuisin ja ruoan yhteydessä nautittuna siis rauhoittaa vatsaa, tehostaa aineenvaihduntaa ja antaa hyvää oloa - ei huono diili! Molkosaniin tarvittu maito lypsetään alppiniityillä laiduntavista lehmistä, joiden maito on ravinteikkaampaa, puhtaampaa ja luonnonmukaisempaa kuin tehotuotettu maito. Seuraavaksi siitä poistetaan suodattamalla proteiini, hiilihydraatit ja rasva. Jäljelle jäänyt puhdas hera pastöroidaan, jotta seuraavassa käymisprosessivaiheessa olisi mukana vain maitohappobakteeri.


Olen nyt nauttinut Molkosania viikon verran. *Molkosan Fruit -valmiste on oikeasti hyvänmakuista. Minulla ei muutenkaan ole ongelmia vatsan toiminnan kanssa, mutta Pekka kehuu vatsan rauhoittuneen. Makeaakaan ei ole tullut pisteltyä poskeen entiseen malliin, mutta väsymys on kieltämättä vaivannut - johtunee ympäripyöreistä työpäivistä.Herbamare miellyttää useimpia

Makuasioista ei voi kiistellä, mutta onko ketään, joka ei pitäisi *Herbamaresta? Prismareissulla ostoskoriin päätyi myös Herbamare, mitä olen viimeksi maistanut aivan pienenä lapsena. 90-luvulla se tuntui olleen yleisempikin pöytämauste, vai onko aika kullannut muistot?


Omien kanojen munien päälle (niitä saamme kotikanalastamme) laitettu Herbamare-ripaus kruunaa aamiaisen, eikä munavoileipä tällä yrttisuolalla ole hullumpi idea iltapalaksikaan. Tuskin malttaa odottaa uusia perunoita, joiden päälle tätä yrttisuolaa ripotella.


Mitä on Herbamare? Se on Etelä-Ranskan Camarguen alueelta kerättyä merisuolaa, mikä puhdistetaan pelkällä vedellä. Suolaa ei valkaista tai käsitellä kemiallisesti, ja mausteeksi laitetut yrtit ovat 100 % luomua. Herbamare sisältää myös luonnollista jodia sisältävää merilevää, mutta ei laisinkaan lisäaineita.

Herbamare valmistetaan niin, että 2 osaan merisuolaa lisätään 1 osa tuoreita yrttejä, ja sitten seos kuivataan miedosti niin, että yrttien neste haihtuu, mutta kaikki niiden aromit ja hivenaineet sitoutuvat suolaan. Herbamare on herkullisempi, maistuvampi ja terveellisempi vaihtoehto tavalliselle suolalle.


Mitä Herbamaren yrtit sitten ovat? Merilevän lisäksi siitä löytyy luomolaatuisena selleriä, purjoa, krassia, sipulia, ruohosipulia, persiljaa, liperiä, valkosipulia, basilikaa, meiramia, rosmariinia ja timjamia, eikä mitään muuta.


Herbamarea ja Molkosania voi ostaa niin hyvinvarustelluista elintarvikeliikkeistä kuin esimerkiksi *Hyvinvoinnin Tavaratalon verkkokaupasta.0 kommenttia

©2020 by Jurttavaara.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now