• Nasu

Turvemuija hoitaa turpeella koko kehon vaivoja

Päivitetty: 6. syys 2020


Turve hoitaa ihoa, poistaa kuona-aineita ja voi auttaa monissa vaivoissa.

Turvemuija hoitaa turpeella koko kehon vaivoja

Turvemuija tai -äijä voi hoitaa suomalaisella suoturpeella koko kehon vaivoja. Turve on luonnon oma detox, mikä puhdistaa, tasapainottaa, parantaa ääreisverenkieroa ja helpottaa erilaisia jumeja.


Turvetta voi käyttää reumakipuihin, rasitusvammoihin, kuukautiskipuihin ja vaihdevuosivaivoihin, selluliitin poistoon, aknen ja psoriasiksen hoitoon sekä erilaisiin lihasjumeihin. Kantapäiden kovettuman pehmenevät, ja ääreisverenkierto paranee sormissa! Turve imee ja sitoo itseensä elimistösi kuona-aineita, joten käytä sitä vain kerran. Turvehoidon jälkeen voit kaapia turpeenjämät bioastiaan tai vaikka kukkapenkkiin.


Suomi on maailman soisin maa

Koska Suomi on maailman soisin maa (jopa kolmasosa Suomen maapinta-alasta on suota), on suorastaan ihme, ettei Suomessa tehdä enempää turvehoitoja. Keski-Euroopan kylpylöissä turvekylpyjä ja turvakääreitä on käytetty jo satojen vuosien ajan. Keski-Euroopassa on osattu hoitaa turpeella niin ihon ongelmia, stressiä, selluliittia, kuukautisvaivoja, vaihdevuosiongelmia kuin lihas- ja nivelkipuja.


Soita syntyy esimerkiksi vesistöjen kasvaessa umpeen. Suossa on turvetta, mikä syntyy kasvisolukkojen maatuessa kosteissa ja hapettomissa olosuhteissa. Suon alimmat kerrokset voivat olla jopa 6000 vuotta vanhoja. Suoturpeessa on erilaisten yrttien jäänteitä ja lukuisia bioaktiivisia aineita, joilla on suotuisia terveysvaikutuksia. Turpeen koostumus ja maatumisaste säilyy lähes muuttumattomana sen jälkeen, kun turvekerros on joutunut pysyvästi vedenpinnan alapuolelle.


Hoitoturve nostetaan suomalaisista soista, eikä siitä poisteta mitään. Siihen ei myöskään lisätä mitään, joten hoitoturve tai turvenaamio on 100 % luonnontuote. Turpeen puhtaus varmistetaan hygieniatesteillä. Näin voidaan varmistaa, ettei turpeen seasta löydy esimerkiksi raskasmetalleja, että turpeessa on hyvä tuhkapitoisuus. Hoitoturpeesta löytyy luontaisesti muun muassa magnesiumia, sinkkiä ja kuparia. Turve sopii varsinkin akneiholle, sillä siinä on antibakteerisia ominaisuuksia. Turve poistaa nestettä ja turvotusta, joten se sopii myös rasittuneiden kasvojen hoitoon.


Koko kehon turvehoitoa ei suositella sydän- ja verisuonitauteja sairastavilla. Myös syöpää sairastavien kannattaa käyttää korkeintaan paikallishoitoja, sillä aineenvaihdunnan tehostuminen saattaa laittaa syöpäsolut liikkeelle.

Mikä tahansa sauna on turvesauna, kun levität koko keholle turvetta.

Turvesaunassa voi syvärentoutua ja -puhdistua

Turvesauna on suomalainen versio turvehoidosta, mutta ei (vielä) mitenkään yleinen. Saunan lämpötila on melko alhainen (korkeintaan 60 astetta), ja turpeen annetaan vaikuttaa noin parikymmentä minuuttia. Turvesaunassa saat kaikki turpeen hoitavat vaikutukset, ja ihanan syvärentouttavan kokemuksen ikään kuin kaupan päälle. Lämpö tehostaa turpeen vaikutusta, ja rentouttaa lihaksia ilmankin. Aineenvaihdunta vilkastuu, joten kehosta poistuu sekä kuona-aineita että nesteitä. Vaikka olisi juonut nestettä sekä hoidon aikana, ennen sitä että sen jälkeen, voi tuntea pientä päänsärkyä, mikä on merkki kuona-aineiden poistumisesta.


Tule kokemaan turvesauna tai osta verkkokaupastamme hoitoturvetta tehdäksesi omasta saunastasi turvehoitolan! Muista, että turve sotkee, ja sitä on vaikea saada pois kankaista. Suojaa siis lauteet hyvin, ja varaa vartalon ympäri kiedottavaksi pyyhkeeksi jokin vanha rätti.


Ota tavaksi käydä säännöllisesti turvesaunassa, niin voit saada apua muun muassa painonhallintaan, akneen ja kuivaan ihoon, reumaattisiin kipuihin, selluliittiin, stressiin ja hiustenlähtöön (jos teet turpeesta myös hiusnaamion). Koska turpeessa on kasviperäistä estrogeenia, voit saada apua myös gynekologisiin vaivoihin.
0 kommenttia

©2020 by Jurttavaara.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now